De 12-item Short Form Health Survey (SF-12) als een kortere variant van de SF-36 is grotendeels gebruikt in de gezondheidssituatie enquêtes

Het doel van deze studie was om de SF-12 in Iran te valideren. ;; Een willekeurige steekproef van de algemene bevolking van 15 jaar en ouder wonen in Teheran, Iran voltooide de SF-12. Betrouwbaarheid werd geschat met behulp van interne consistentie en validiteit werd beoordeeld met behulp van bekende groepen vergelijking en convergente validiteit.

Bovendien is de factor structuur van de vragenlijst werd geëxtraheerd door het uitvoeren van zowel exploratieve factoranalyse (EFA) en bevestigende factoranalyse (CFA). ;; In totaal werden 5.587 onderzochte mensen (2721 mannen en 2866 vrouwen). De gemiddelde leeftijd en formeel onderwijs van de respondenten was 35.1 (SD = 15.4) en 10.2 (SD = 4.4) respectievelijk jaar.

De resultaten toonden … bevredigende interne consistentie voor zowel samenvatting maatregelen, dat de Physical Component Summary (PCS) zijn en de Mental Component Summary (MCS); Cronbach’s alpha voor de PCS-12 en MCS-12 was 0,73 en 0,72 respectievelijk. Bekend-groepen vergelijking bleek dat de SF-12 ook gediscrimineerd tussen mannen en vrouwen en degenen die in leeftijd en opleidingsniveau verschilde (P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>