Voordelen die openbaarmaking te bevorderen onder

Goffman (Stigma: Opmerkingen over het beheer van de verwende identiteit, Prentice-Hall Inc., Englewood Cliffs, NH, 1963) onderscheiden gestigmatiseerde groepen zo in diskrediet (met een relatief duidelijke markeringen, zoals mensen van kleur of geslacht) of verwerpelijke (zonder duidelijke merken, waardoor stigma grotendeels verborgen zijn). Net als homo’s en lesbiennes, kunnen mensen met verschillende psychische aandoeningen kiezen voor een verblijf in de kast over deze voorwaarden om te bijbehorende vooroordelen en discriminatie te voorkomen.

In deze studie hebben we afgerond semi-gestructureerde interviews met 13 homo’s en lesbiennes om het persoonlijk te ervaren gevolgen die leidraad voor de coming out proces beter te begrijpen. Deze informatie zou op zijn beurt, ons helpen om beter te begrijpen van het proces van coming out voor mensen met psychische aandoeningen …. Interview deelnemers geïdentificeerd specifieke voordelen en kosten.

Voordelen die openbaarmaking te bevorderen onder meer acceptatie, de gemeenschap, en het comfort en geluk. Kosten die afnemen coming out beslissingen onder schaamte en conformiteit, alsmede schade en discriminatie. We gepostuleerd dan hoe deze gevolgen zich zouden kunnen manifesteren in de openbaarmaking proces van mensen met ernstige psychische aandoeningen. Tenslotte implicaties voor stigmatisering beheer en verandering werden beschouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>