Het verschil tussen de twee groepen in de frequentie van psychiatrische morbiditeit was statistisch significant

Systematische studies van psychiatrische stoornissen bij niet -ulcer dyspepsie zijn zeldzaam. Het doel van dit onderzoek was het vinden van de aard en het voorkomen van psychiatrische morbiditeit bij non-ulcer dyspepsie.

Drieëndertig patiënten met non-ulcer dyspepsie dertig boven darmzweren werden getest op psychiatrische morbiditeit met behulp van de standaard versie van de SADS en gediagnosticeerd volgens de DSM-IIIR criteria. Non-ulcus dyspepsie werd nauwkeurig omschreven en onderzoekers die de psychiatrische diagnose gesteld waren blind voor de gastro-enterologische diagnose. In de non-ulcer dyspepsie groep, 69,7% van de patiënten psychiatrische morbiditeit, vergeleken met 26,7% in de zweer groep.

Het verschil tussen de twee groepen in de frequentie van psychiatrische morbiditeit was statistisch significant. Dysthyme stoornis … (39,4%) de meest voorkomende psychiatrische stoornis in de non-ulcer dyspepsie group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>