Aangezien noch de antidiarreewerking activiteit noch

In een operant procedure hefboom persen bij FR10 schema van voedsel wapening werden ratten getraind om verschillend reageren om de effecten van morfine (10 mg / kg) injectie van die van zoutoplossing te onderscheiden.

Deze ratten geleerd om op een hendel aan de ene kant na morfine injectie en een hendel aan de andere kant na saline injectie. In daaropvolgende testen, deze ratten betrouwbaar uitgezonden respons op morfine hefboom na 10 of 20 mg / kg morfine IP, 50 mg / kg morfine oraal of 2 mg / kg methadon krijgen. Twee mg / kg morfine (of 10 of 20 mg / kg oraal toegediend) opgenomen een zoutoplossing. Daarentegen, na ofwel loperamide (een middel tegen diarree) die in doseringen tot 10 mg / kg of haloperidol (een neurolepticum) die in doseringen tot 0,32 mg / kg, werden alle reacties op … de zoute hendel.

Hogere doses onderdrukt reageert. Aangezien noch de antidiarreewerking activiteit noch de neuroleptische activiteit voldoende om de onderscheidbare cue geassocieerd met morfine, wordt voorgesteld dat bepaalde centrale effecten uitsluitend door narcotische analgetica zijn de basis voor deze morfine cues.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>