Het voorgestelde membraanmodel en numerieke methode

In deze paper drie fundamentele kwesties met betrekking tot modellering en analyse van gerimpelde membranen worden aangepakt. Eerst wordt een nieuwe membraan model met levensvatbare Young’s modulus en de verhouding Poisson’s voorgesteld, die fysiek kenmerkt spanningsrelaxatie verschijnselen in membraan kreuken en spreekt strak, gerimpeld en slappe staten van een membraan op een systematische manier.

Ten tweede wordt een parametrische variatieprincipe ontwikkeld voor het nieuwe membraan model. Ten derde, door het variatieprincipe, wordt het oorspronkelijke membraan zelf omgezet in een niet-lineaire complementariteit probleem mathematische programmering. Een parametrische eindige elementen discretisatie en een gladmakende Newton methode worden vervolgens gebruikt voor de numerieke oplossing.

Het voorgestelde membraanmodel en numerieke methode staat … leveren convergente resultaten membranen met een mengsel van slappe en gerimpelde gebieden zonder iteratie van membraanspanningen. Drie numerieke voorbeelden worden verschaft. Copyright © 2003 John Wiley \u0026 Sons, Ltd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>