Volledige kruisvalidatie werd gebruikt als validatie methode wanneer

Nabij infrarood reflectie (NIR) spectroscopie gecombineerd met multivariate data analyse werd gebruikt om onderscheid te maken tussen de geografische oorsprong van Yerba mate (Ilex paraguayensis St. Hil.) Monsters. Monsters werden gekocht van de lokale markt en gescand in de regio NIR (1100-2500 nm) in een monochromator instrument in reflectie.

Principal component analysis (PCA), partiële kleinste kwadraten discriminantanalyse (PLS-DA) en lineaire discriminantanalyse (LDA) werd gebruikt om de monsters op basis van de NIR spectra naar hun geografische oorsprong classificeren. Volledige kruisvalidatie werd gebruikt als validatie methode wanneer de indeling modellen werden ontwikkeld. De verkregen algemeen klassement tarieven waren 76 en 100% gebruik van PLS-DA en LDA, respectievelijk.

De resultaten toonden het nut van … NIR spectra gecombineerd met multivariate data analyse als een objectieve en snelle methode om yerbapartner monsters te classificeren op basis van hun geografische oorsprong. Niettemin kan NIR spectroscopie eerste screening in de voedselketen bieden waarin dure methoden productiever gebruik op verdachte monsters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>